Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Tarifi

Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği
  • 12 Kişilik
  • Orta

Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Yapılışı

YUFKALARDAN birini düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Diğer yufkayı üzerine yayın ve sıvıyağ ile yağlayın. Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra boylamasına kesin. Elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birinden 3 eşit üçgen kesin ve toplam 12 üçgen elde edin. Malzeme için tavuk etini elinizle
didikleyip, derin bir kaba alın. Rendelenmiş kabak ve havuç ile küp doğranmış mantarı tavaya koyun. Sıvıyağ ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika soteleyin. Tavuk eti ve kaşar peynirini ekleyip, peynir eriyene
kadar sotelemeye devam edin. Üçgen yufka parçalarından bir tanesinin geniş tarafına iç harçtan koyup, kenarları içe doğru katlayıp, geniş rulo şeklinde sarın. Diğer yufka parçaları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve fırın tepisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN