Kıymalı Kadayıf Böreği Tarifi

Kıymalı Kadayıf Böreği
  • 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Orta

Malzemeler

Kıymalı Kadayıf Böreği Yapılışı

Öncelikle iç malzeme için zeytinyağında kıyma, ince kıyılmış soğan ve sivri biberi kavurun. Daha sonra ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta tel kadayıfı sıvıyağ ile birlikte elinizle harmanlayarak tel tel ayırın. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Ortasına hazırladığınız iç harcı boşaltın. Kadayıfın diğer yarısını üzerine yayın. Üzeri için derin bir kasede yumurtaları çırpın. Galeta unu, tahin, süt ilave edip çırpmaya devam edin. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Bu karışımı kadayıfın üzerine, her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN