Peynirli Su Böreği Tarifi

Peynirli Su Böreği
  • 6 Kişilik
    • Ev Yapımı
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,00
  • Zor

Peynirli Su Böreği Yapılışı

Unu düz bir zemine döküp ortasını havuz gibi açın. 10 adet yumurtayı içine kırın ve tuz ekleyip yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. 10 dakika ara ile yoğurma işlemini 5 kez tekrarlayın. Hamuru 10 parçaya ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. Yufkaları bu suda 1 dakika haşlayın. Hemen soğuk suya atın ve süzün. Bir kapta tereyağı, sıvıyağ, süt ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Tepsiye bir adet yufka koyup üzerine kaşıkla sütlü karışımdan dökün. Bu şekilde 5 adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Beyaz peyniri ufalayıp ince kıyılmış dereotu ve fesleğen ile karıştırın. Yufkaların üstüne bu karışımı dökün. Kalan yufkaların aralarına sütlü karışımdan dökerek peynirli harcın üstüne koyun. Tepsiyi
ocağa oturtun. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafı da kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Böreğinizi ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN