Kıymalı Bulgurlu Börek Tarifi

Kıymalı Bulgurlu Börek
  • 8 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

Kıymalı Bulgurlu Börek Yapılışı

İçi için bulguru sıcak su ile ıslatıp şişmesi için kenarda bekletin. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı margarinle birlikte tencereye alıp pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin. BulgurBulgur kelimesinin anlamı için tıklayınız " Buğdayın kaynatılıp kurutulduktan sonra, kabuğunun soyularak değirmende öğütülmesi ile elde edilen bulgur, yüksek miktarda karbonhidrat, lif ve posa içerir. Aynı zamanda vitamin ile mineraller açısından da oldukça zengindir. Pirince göre daha fazla...", cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi...", karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", tuz, kimyonkimyon kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cuminum cyminum L. Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kemnon" ve "acem kimyonu" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Çorbalarda, soslarda, köftelerde, av etlerinde, lahanalı yemeklerde, sindirimi zor..." ve maydanoz ekleyip karıştırın. İç malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için un, margarin, tuz ve sirkeyi bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklı-ğında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10-15 dakika dinlendirip, 10 eşit parçaya bölün. 125 gram margarini eritin. Hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açıp, margarinle yağlayın. Zarf gibi katlayıp tekrar ikiye katlayın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayıp yarım saat dinlendirin. Yağlanmış tezgah üzerinde kare şeklinde açın. Ortasına cevizli harçtan koyup kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN