Pirinçli Safranlı Börek Tarifi

Pirinçli Safranlı Börek
  • 4 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,00
  • Zor

Pirinçli Safranlı Börek Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra sıvıyağda kavurun. Safranı 2-3 çorba kaşığı suda yumuşatın. Pirinçler beyazlaşınca üzerine sıcak su, safran, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Hamuru hazırlamak için, yumurtaları derin bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, sirkesirke kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yıllar öncesinden süzülüp günümüze ulaşan sirke; yiyeceklere değişik tatlar vermek için sağlıkta, cilt güzelliğinde ve ev temizliğinde kullanılır. SİRKE denildiğinde ilk akla gelen üzüm sirkesi olur. Üzümün yanı sıra elma, şeftali, armut, limon gibi..." ve tuz ekleyin. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru bezelere ayırıp 10 dakika dinlendirin. Mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Bir çay tabağı ile hamurdan parçalar kesip içlerine safranlı harçtan koyun. ikiye katlayın ve uçlarının açılmaması için hamur kesici ile kesin. Kızgın yağda kızartıp bir kağıt havlu üstüne çıkarın. Fazla yağı gittikten sonra servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN