Ispanaklı Pastırmalı Volovan Tarifi

Ispanaklı Pastırmalı Volovan
  • 6 Adet
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

Ispanaklı Pastırmalı Volovan Yapılışı

Mİlföy hamurlarından bir su bardağının ağzı ile daireler çıkartın. Çıkan dairelerin yarısının da ortalarını çay bardağı ile kesin. Alta bir büyük daireyi koyup kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ortası kesik daireyi yerleştirip kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer taraftan soğanı margarinde kavurun. İnce kıyılmış ıspanakıspanak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Familyasının örnek bitkisi olan ıspanağın anayurdu Kafkasya, İran, Afganistan ve Türkmenistan kabul ediliyor. Ispanak; yapraklarının biçim, renk ve etliliği bakımından ayrıca yaprak ayasının düz ya da kıvırcık olmasına göre tiplere ayrılır....", beyaz peynirpeynir kelimesinin anlamı için tıklayınız " Peynir nedir? Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve pıhtıdan peynir suyunun ayrılması ile elde edilen fermente (mayalı) bir süt ürünüdür. Adı nereden geliyor? Dilimizdeki peynir kelimesi...", pastırma, tuz, pulbiber ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip kavurmaya devam edin. Fırından çıkardığınız volovanların içine ıspanaklı harçtan paylaştırıp tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN