Galetalı Börek Tarifi

Galetalı Börek
  • 24 Adet
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,33
  • Kolay

Galetalı Börek Yapılışı

Harç için soğanları incecik kıyın. Kıyma ile birlikte iki çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...", sapları ayıklanıp haşlanmış kuşüzümü ve bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. Karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvıyağı karıştırın. İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyun. On iki adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Kalan iki yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

kalan karakter 1000

ayse ayse

Böyle deil ki

Aynı Görüşte misiniz?
evet4
hayır0
cevapla 17.06.2011 17:18

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA