Otlu Börek Tarifi

Otlu Börek
  • 6 Kişilik
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,00
  • Orta

Malzemeler

Otlu Börek Yapılışı

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek, üst üste koyun. Bir tavada ince kıyılmış taze soğanı, margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edip karıştırın. Baharatları da ekleyip 5 dakika pişirin. Karışımı soğutup, yufkanın üzerine ince bir şekilde kaşıkla sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru iki taraftan rulo şeklinde katlayın (ortada birleşecek şekilde sarın). İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Bir parmak kalığında yuvarlaklar kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirerek sıcak servis yapın.

kalan karakter 1000

Gözde Gözde

Harika görünüyor hafta sonu misafilerime kesinlikle yapacağım. Çok teşekkürler

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 13.03.2014 15:24

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN