Tosunum Böreği Tarifi

Tosunum Böreği
  • 27 Adet
    • KÜTAHYA KÜTAHYA Yöresi
    16 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,75
  • Orta

Tosunum Böreği Yapılışı

Öncelİkle mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, sıvıyağı ılık su ve kabartma tozu ile karıştırın. Azar azar un ekleyin. Yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ufak bezeler koparın. Oklava ile tepsi büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın. Yufkaya sürün. Yufkayı 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kesilen parçaları katlayıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın. 15 cm'lik kareler kesin. Ortalarına mercimekli harçtan koyun. Ek yerleri tepsiye gelecek biçimde boylamasına ikiye katlayın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.

kalan karakter 1000

Reyhan Çavuş Reyhan Çavuş

Ben Kütahyalıyım ve annem şu anda tosunum yapıyor.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 03.09.2012 21:18

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA