Beşamel Soslu Mantarlı Börek Tarifi

Beşamel Soslu Mantarlı Börek
  • 12 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,33
  • Orta

Malzemeler

Beşamel Soslu Mantarlı Börek Yapılışı

MANTARLARI temizleyip zeytinyağında kendi suyu ile 5 dakika kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı, küp doğramış domatesi, maydanozu, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve pulbiberi ekleyip birlikte soteledikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Sosu mantarlı harca ekleyip karıştırın. Yufkaları 4'e bölüp büyük üçgenler elde edin. Su ve zeytinyağını karıştırıp yufkaları ıslatın. Kalanını böreklerin üzerine sürmek üzere kenara alın. Yufkaların kalın taraflarına mantarlı beşamelli harçtan koyup rulo yapın. Daha sonra kendi etraflarına sararak gül şekline getirin. Ayırdığınız zeytinyağlı harcı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN