Yalancı Saray Böreği Tarifi

Yalancı Saray Böreği
  • 8 Kişilik
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,75
  • Kolay

Yalancı Saray Böreği Yapılışı

SOĞANI yemeklik doğrayın. Bir tavaya alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Sulu kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Yine tahta bir kaşıkla eze eze sulu kalacak şekilde pişirin. Tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip kenara alın. Bir adet yufkayı dikdörtgen bir tepsiye, kenarları dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak yayın. Yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan biraz döküp yayın. İkinci yufkayı buruşturup tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatıp kıymalı harç koyun. Kalan yufkaları da ayın şekilde tepsiye yerleştirip, aralarına harç koyun. Fırın kabının dışına taşan yufkayı ortaya doğru toplayıp böreğin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN