Ağzı Açık Tarifi

Ağzı Açık
  • 8 Adet
    • ESKİŞEHİR ESKİŞEHİR Yöresi
    14 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,14
  • Zor

Ağzı Açık Yapılışı

UN, 1 kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. İçi için 1 su bardağı mercimeği yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edin. Haşlanmış yeşil mercimeği katın ve karıştırın. Ocağınm altını kapatıp, ılınması için bir kenara alın. Dinlenmiş hamuru önce 2 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her birini 10 eşit parçaya ayırın. Toplam 20 parça elde edin. Her bir parçayı nescafe tabağı büyüklüğünde açın. Önce 10 adet hamuru aralarına 1'er çorba kaşığı sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde açın. Diğer 10 adet hamura da aynı işlemi yapın. Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölüp, toplam 8 parça elde edin. Hamurları elinizle düzeltip kare şekli verin. Ortalarına mercimekli iç harcı paypay kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 edin. Mektup zarfı kapatır gibi ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz mercimekli iç harcın içine kavrulmuş kıyma da katabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN