Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek
  • 10 Kişilik
    16 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,88

Çiğ Börek Yapılışı

DERİN bir kapta un, tuz ve suyu kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. İç harcı için, ayrı bir yerde soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve su ilave edip karıştırın. Hamurdan cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." büyüklüğünde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Harcı, hamurların üzerine payn edip, yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı, hafif pembeleşene kadar pişirin.
Aşçının notu: Yanlarının açılmasını ve harcın akmasını önlemek için hamurun kenarlarını hamur ruleti ile kesebilirsiniz.

kalan karakter 1000

pakize ... pakize ...

iç harcına mutlaka haslanmıs patates rendeleyın kıymanın toplanmasını önler

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır1
cevapla 09.05.2011 12:40

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA