Zeytin Ezmeli Kıtır Tarifi

Zeytin Ezmeli Kıtır
  • Fatoş Yağcı 50 Adet
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,50
  • Orta

Zeytin Ezmeli Kıtır Yapılışı

ÖNCELİKLE hamur için un, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. İlk hamuru unlu tezgahta nişasta serperek çok ince olmayacak şekilde açın. Derin bir kasede zeytin ezmesi, sıvıyağ, kekikkekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı...", nanenane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır. "Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve..." ve pulbiberi karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımdan sürün. Açtığınız ikinci yufkayı zeytinli karışımın üzerine yayıp elinizle iyice bastırın. Bu şekilde 5 dakika beklettikten sonra, merdane ile üzerinden geçip hamuru inceltin. Daha sonra 2 parmak kalınlığında önce enine daha sonra boyuna keserek kare parçalar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan 2 hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın