Makarna Cipsleri Tarifi

Makarna Cipsleri
  • Sofra Dergisi 15 Kişilik
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,75
  • Orta

Malzemeler

Makarna Cipsleri Yapılışı

Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirip iyice süzün.

Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısırmısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." unu, tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ve pulbiberi iyice harmanlayın.

Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayıatıp, yaklaşık 2 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.

Diğer yanda sos malzemesini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.

Aşçının notu: Makarna cipsleri için istediğiniz çeşit makarna kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

bnvu82 bnvu82 // ANKARA

Çok değişik, mutlaka deneyeceğim..

Aynı Görüşte misiniz?
evet6
hayır0
cevapla 27.12.2011 14:29
EKLİMYA EKLİMYA

YA HİÇ BİŞEY ANLAMADIM

Aynı Görüşte misiniz?
evet6
hayır5
cevapla 07.06.2011 16:31

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA