Limon
Her daim sofranın eşlikçisi olan limon, yemeklere hem şifa hem lezzet katıyor!

LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN!
Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon, bünyesinde bol miktarda A, B ve C vitamini barındırıyor.
Limon hakkında...
Limon alırken, kabuğunun sert ve parlak olmasına dikkat edin. Kalın kabuklu limonlar daha çok rende için kullanılır. Küçük boyuttaki limonlar, büyüklere oranla daha suludur. Limonu kullanmadan önce sert bir zemin üstünde, elinizle üzerine bastırarak yuvarlarsanız, suyundan daha fazla yararlanabilirsiniz.
Ortalama 100 ml taze sıkılmış limon suyunda...
BESİNLER VE KALORİ Kalori 7 Kolesterol 0 Protein 0.3 mgr Karbonhidrat 1.6 gram
MİNERALLER Demir 0.14 mgr Fosfor 10.3 mgr Kalsiyum 0.4 mgr Magnezyum 6.6 mgr Potasyum 142 mgr Sodyum 1.5 mgr
VİTAMİNLER B1 vitamini 0.02 mgr B3 vitamini 0.1 mgr B6 vitamini 0.06 mgr C vitamini 50 mgr Folik asit 7.4 mcgr
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri