Avokado (Avocado)

Avokado (Avocado)

Giriş Saati:30.06.2010 12:13

Güncelleme:12.08.2010 11:26

Avokado (Avocado)

İri Çekirdekli Egzotik Meyve...

Elips, armut veya küre biçiminde, kırmızı ya da erguvani renkte olan avokadonun eti, beyazımsı ve krem sarı renktedir.

Yetiştirildiği Ülkeler:
Orta ve Güney Amerika, İsrail, Afrika, İspanya, Türkiye'de üretilmektedir. A vitamini, E, B, kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum içermektedir.

Salatalarda, omletlerde, çorbalarda, tatlılarda ve makarna soslarında sıkça kullanılan avokado, deniz ürünleriyle de uyum sağlamaktadır.

Nasıl temizlenir…
Ortadan ikiye kestiğiniz avokadonun çekirdeğini çıkartın.
Çok yumuşak kıvamlı ise tatlı kaşığı ile tüketebilir, kesilebilecek sertlikte ise, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Aldığınız avokadolar sert ise, gazete kağıdına sardığınızda birkaç gün içinde yenecek olgunluğa ulaşır. Avokado soğuğa dayanıksız olduğundan oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz.
































kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN