Çipura

Çipura

Giriş Saati:07.07.2010 11:30

Güncelleme:12.08.2010 14:59

Çipura

Her mevsimin balığı...

Izgarası, dolması, sebzelisi; "Alyanak" olarak da adlandırılan çipura ile pek çok farklı lezzet hazırlamak mümkün. Ege'nin meşhur yerli balığı olan çipura, küçük sürüler halinde gezer. Son yıllarda çiftliklerde de üretimine başlanan çipura, elips biçiminde yassı vücudu, beyaz karnı, koyu gri sırtı ve pembemsi yanakları ile tanınır. Atlas Okyanusu, Kuzeybatı Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yaşar. Uzunluğu 20-35 cm arasında olmasına rağmen 6-7 kg gelenleri de vardır. Her mevsimde zevkle yenebilen bu balığın ızgarası, buğulaması, çorbası ve fırınlaması çok güzel olur. "İsparoz" ve "Lidaki" bu türün küçük çeşitleridir.

kalan karakter 1000

ibrahim ibrahim

selam

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 03.03.2015 15:14

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN