Rezene

Rezene

Giriş Saati:27.05.2010 11:55

Güncelleme:12.08.2010 15:35

Rezene

Latince adı: Foeniculum vulgare Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Arapsaçı", "mayana", "raziyane" ve "rezdene" olarak da bilinir. Kullanılan kısımları yaprağı, tohumu ve olgun meyveleridir. Yemeklere koku ve tat vermek için kullanılır. Özellikle Akdeniz Mutfağı'nda et ve sebze yemeklerinde sıklıkla rastlanır.
Köftesi yapılır. Tohumları şarap yapımında, yaprak ve tohumu da balık yemeklerinde değerlendirilir. Mide ve bağırsak hareketini artırır. İltihap giderici özelliği bulunur. Solunum yolları ve hazımla ilgili rahatsızlıklarda kullanılır. Gaz ve balgam söktürücü, kramp çözücü, uyarıcıdır. Çayı; öksürüğe, akciğer hastalıklarına ve boğmacaya karşı etkilidir. Çocuklarda iştah açıcıdır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN