Kişniş

Kişniş

Giriş Saati:26.05.2010 15:55

Güncelleme:12.08.2010 15:19

Kişniş

Latince adı: Coriandrum sativum (yetiştirilmiş olan) Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kinzi", "kişnit", "kuzu kişnişi", "kuzbere", "aş otu" ve "yumurca" olarak da bilinir. Tazesi ile tane ya da toz halindeki tohumları kullanılır. Et ve tavuk yemekleri, likörler, şuruplar, bazı dondurmalar, kuru fasulye, bazı bisküvi ve ekmekler ile meyve kompostolarında kullanılır. Yapraklarından çay yapılabilir. Salatalarda kullanılır.
Tanelerinin üzeri şekerle kaplanarak "Kişniş şekeri" yapılır. İştah açıcı, gaz ve şişkinlik giderici ve afrodizyaktır.
Kan dolaşımını olumlu etkiler ve nabzı dengeler. İshal kesici etkiye sahiptir. Sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN