Fesleğen

Fesleğen

Giriş Saati:26.05.2010 13:05

Güncelleme:26.05.2010 13:07

Fesleğen

Latince adı: Ocimum basilicum
Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır.
"Feslikan" ve "peslan" olarak da bilinir.
Kullanılan kısmı yaprağı ve çiçeğidir.
Tazesi ve kurusu değerlendirilir.
Makarna soslarında, çorbalarda, et-sebze yemeklerinde, hamur işlerinde, salatalarda koku ve tat vermesi için kullanılır.
Balgam, gaz ve idrar söktürücüdür.
Baş ağrısı ve öksürüğü hafifletir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN