Sofra
Arzunuza göre, pulbiber de ekleyip hafif acılı bir tat elde etmeniz mümkün… Ben bu makarnayı “boncuk makarna” ile denedim ama penne, kelebek gibi türlerle de deneyebilirsiniz…

6 Porsiyon

MALZEMELER

    1 paket boncuk makarna (veya istediğiniz çeşit)
    3 adet kırmızı biber
    2 adet orta boy soğan
    3 adet orta boy domates
    2-3 dal maydanoz
Bir tencereye su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvıyağ konup su kaynatılır. İçine makarna atılıp haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğan piyazlık doğranıp, biberler de jülyen biçiminde uzun uzun doğranır. Geniş bir tavaya önce 2 yemek kaşığı sıvıyağ konup soğanlar pembeleşinceye dek hafif ateşte kavrulur, biberler ilave edilir. Onlar da yumuşayınca küp küp doğranmış domatesler eklenip sos kıvamına gelince ocaktan alınır. Makarna süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye sadece 1 yemek kaşığı yağ eklenip süzülen makarna kavrulur. Üzerine sos dökülüp servis edilir.