“Hünerli Bayan” Müge Hüner’den iftar için şık fikirler

“Hünerli Bayan” Müge Hüner’den iftar için şık fikirler

Giriş Saati:26.07.2012 15:58

Güncelleme:28.07.2012 08:52

Nazan Ortaç

“Hünerli Bayan” Müge Hüner’den iftar için şık fikirler

"Hünerli Bayanlar" adlı yemek blogunun yaratıcısı Müge Hüner, Ramazan'da yemek blogger’ları ile yapacağımız sohbetlerin ilk konuğu…

YEMEK BLOGGER'LARI İLE RAMAZAN SOHBETLERİ

Müge Hüner de, ülkemizdeki birçok kadın gibi, evlendikten sonra yemekle haşır neşir olmaya başlayanlardan… "Çay saati lezzetleri" ile başlamış, en büyük keyfi internette dolaşıp, yeni tarifler bulmak olduğunu keşfettiğinde ise kendi blog'unu yaratmış. Önceleri aile yemeklerini fotoğraflayıp koyduğu "Hunerlibayanlar" adlı blog'u şimdilerde tam zamanlı işi durumda!

İftar davetlerine nasıl hazırlanıyorsunuz?

Öncelikle mönüyü oluştururum ve bana göre en zor kısım da budur! Neler yapacağıma karar verdikten sonra, açıkçası hazırlama kısmı o kadar da zor gelmez. Zeytinyağlı ve soğuk meze tarzı yiyecekleri bir gün önceden hazırlayıp, buzdolabına kaldırırım. Hem soğuyup, lezzetinin oturması için, hem de ertesi gün telaş yapmamak için. Börek yapacaksam da, aynı şekilde bir gün önceden buzdolabına koyarım; kesinlikle lezzeti çok fark ediyor!

Ertesi gün sabahtan, salatada ve yemeklerde kullanacağım sebzelerin; ayıklanması, yıkanması ve doğranması işlemlerini yaparım. Önceden pişirmede sakınca olmayan hazırlıkları da yaparım, örneğin Hünkarbeğendi'nin patlıcanlarını közlemek, sebzeli pilavın sebzelerini haşlamak gibi…

Akşamüstü etlerin marine edilmesi veya fırın yemeklerinin hazırlanması işlemlerini yapar ve sakin sakin soframı kurmaya başlarım. Benim için en, ama en önemli kısım sofram ve sunumdur çünkü…
Yemekleri servis edeceğim kaplara karar verip, onları masaya boş olarak yerleştirir, soframın genel görünümüne karar veririm. Son olarak da iftara çok az zaman kala mutfağa girer ve sıcak hazırlanması gereken yiyecekleri pişirir ve salatayı sosla buluştururum.

İftarda hazırlayacağınız mönüyü nasıl oluşturursunuz?

Misafirlerimin damak tadına göre oluştururum diyebilirim. Örneğin dereotunu hiç sevmeyen bir misafire dereotlu mantarlı pilav hazırlamak doğru olmaz. Misafiri ilk kez ağırlıyorsam da, mutlaka öncesinde yemedikleri, sevmedikleri şeyleri öğrenir ona göre hazırlık yaparım.

İkinci aşamada ise, dengeli bir mönü oluşturmaya çalışırım. Örneğin yoğurtlu bir çorba hazırladıysam, yoğurtlu bir ana yemek tercih etmem ya da zeytinyağlı dolma, sarma yaptıysam, pilav yapmam gibi… Salata ve mezelerde de aynı şekilde bir çeşit yoğurtlu salata yaptıysam, diğer salatayı limonlu, sirke soslu yapmaya özen gösteririm.

Yemek yaparken yardım alır mısınız?

En büyük yardımcım annemdir! Her şeyi ben hazırlıyor olsam bile, onun varlığı bana kuvvet verir, rahatlatır. Yılların verdiği tecrübe ile beni çok güzel yönlendirir, bilgilerimizi karma yaparız tam anlamı ile… Ben biraz dağınık çalışırım mutfakta ne yazık ki. Annem ise sürekli toparlar. Bu yüzden hazırlıklar sırasında müthiş bir ekip oluruz birlikte.

Misafirlerinizin vazgeçemediği tarifiniz hangisi?

En çok talep alan tarifim; Baklava Yufkasında Karaköy Böreği'dir… Onu, Kremalı Mantarlı Bonfile ve Dereotlu Mantarlı Pilav izler…

KREMALI MANTARLI BONFİLE

BAKLAVA YUFKASINDA KARAKÖY BÖREĞİ

kalan karakter 1000

sule sule

soframizi tariflerinizle guzellestiyoruz.kolay ve pratik tarifleri daha cok seviyorum begenerek yapiyorum tariflerin devamini bekliyoruz

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır1
cevapla 19.04.2013 15:43
Beril Beril

Müge hanim sizin takiplerinizdenim, çok güzel yemekler yapıyorsunuz ve sizi seviyoruz...

Aynı Görüşte misiniz?
evet8
hayır3
cevapla 31.07.2012 15:08
Yeliz Yeliz

Tariflerinize bayılıyorum, ellerinize sağlık.

Aynı Görüşte misiniz?
evet15
hayır3
cevapla 27.07.2012 17:05

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA