Yaz domateslerini kışa saklayın!

Yaz domateslerini kışa saklayın!

Giriş Saati:30.09.2013 15:05

Güncelleme:11.08.2015 12:25

Mine Nartop

Yaz domateslerini kışa saklayın!

Yemeklerin vazgeçilmez lezzeti domatesi en güzel haliyle kışa saklamak isterseniz size iki önerimiz var: Fırında kurutma ve derin dondurucuda saklama.

Kolayca uygulayabileceğiniz bu yöntemlerle yaz domatesleri yıl boyunca yemeklerinize lezzet katmaya devam edecek.

Fırında domates kurutma:

Fırında kurutma için sivri domateslerin orta boylarını tercih edin. Yıkadığınız domatesleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. 60-70 derece sıcaklıktaki fırına koyup iyice sularını çekene dek yaklaşık 8-10 saat kurutun. Soğuduktan sonra cam kavanozlara alıp, rutubetsiz bir ortamda saklayın. Kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce ılık suda yumuşamalarını sağlayın.

Dondurulmuş domates hazırlama:

Sivri domatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Fazla suyunu süzüp, geniş bölmeli buz kalıplarına koyun. Derin dondurucuda dondurun. Daha sonra uygun poşetlere aktarıp derin dondurucuya yerleştirin. Bu şekilde küçük küpler halinde hazırladığınız domatesi, istediğiniz miktarı kolayca ayarlayarak yemeklerinize ilave edebilirsiniz.

DOMATES SALÇASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Salça yapımında da tercih edilen, az sulu ve etli bir çeşit olan "sivri domates" kurutma ve dondurma için de çok uygundur.


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN