Daha Kolay Soymak İçin...

Daha Kolay Soymak İçin...

Giriş Saati:28.06.2010 12:28

Güncelleme:28.06.2010 12:32

Daha Kolay Soymak İçin...

Mutfakta sıklıkla kullanılan sebze ve kuruyemişlerin kabuklarını daha kolay soymak için:

Patlıcan: Salata ya da beğendi yapmak için közlediğiniz patlıcanların kabuklarını çok ince akan bir musluk altında rahatça soyabilirsiniz.
Sarmısak:
İşte size şef aşçıların yöntemi: Sarmısağı dişlerine ayırın. Düz bir zeminde, bıçağın yassı tarafıyla üstlerine bastırın. Kolayca soyunduğunu göreceksiniz.
Soğan:
Yemeklerin temel malzemesi soğan soyarken gözlerinizi yaşarmasını önlemek için akan bir musluğun yanında soymayı deneyin.
Badem içi:
Tatlı ve pastaların vazgeçilmezi bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için ya bir gece suda bekletin ya da 5 dakika süreyle s›cak suda kaynatın.
Domates:
Domatesi bıçakla soymak hem uzun sürer, hem de istediğiniz incelikte soyulmazlar. Domatesleri sıcak suda 1-2 dakika tutarsanız kabukları rahatça soyulur.
Taze patates:
Taze patateslerin kabuklarını incecik ve kolayca soymanın pratik yolu ince bir bulaşık teli ile ovalamak. Telin daha önce kullanılmamış olmasına dikkat edin.
Etiketler: soyma yöntemleri ,

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN